Comunitat Valenciana

Investiguen un home per l'estat general dels animals d'una instal·lació ramadera a Xixona

La Guàrdia Civil d'Alacant investiga a Xixona (Alacant) un home com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal per l'estat de desatenció general que presentaven els animals que tenia dins d'unes instal·lacions ramaderes de xicoteta capacitat. Segons l'institut armat, els animals presentaven falta d'higiene i alimentació.
Un dels animals en mal estat de l'explotació ramadera.
Un dels animals en mal estat de l'explotació ramadera.
GUARDIA CIVIL
Un dels animals en mal estat de l'explotació ramadera.

A més, es va estendre acta per 28 infraccions administratives en matèria de ramaderia, d'animals de companyia i de residus, han explicat.

En eixe sentit, agents del Servici de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) van iniciar la investigació a causa de la reincidència en els últims anys que aquesta explotació havia presentat, respecte a les infraccions en matèria de ramaderia i animals domèstics.

A açò s'han unit les queixes rebudes de particulars que, de forma habitual, es trobaven animals solts i sense control (gossos i cabres) passejant per la carretera confrontant, o que fins i tot atacaven ciclistes i caçadors.

En una nova inspecció, juntament amb la inspectora de l'OCA (Oficina Comarcal Agrària), es va corroborar el mal estat dels animals i instal·lacions.

Especialment, va cridar l'atenció l'estat d'una gossa de raça mastí espanyol, amb ferides i laceracions en la pell i "moribunda". A més, hi havia una gossa de raça mestissa, amb extrema primor; i una cabra, agonitzant, amb ferides en les zones de les mamelles, sense menjar i a més havent d'alimentar dos cabrits.

Algunes de les irregularitats administratives detectades, figurava que aquesta explotació no estava registrada en el REGA (Registre D'Explotacions Ramaderes) i que els animals mancaven de documentació ni tractament veterinari per a les malalties que patien.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento